Monday, June 14, 2010



11.06.2010

A Transalpina vagy DN67C a Déli-Kárpátokban a Parâng hegycsoportban található, ez a legmagasabb út Romániában, és egyben az egyik leglátványosabb, ami áthalad a Kárpátokon.

Az út legmagasabb pontja az Urdele Hágó, ami 2.145 méteres tengerszint feletti magasságban található. 2007-ben elkezdték e látványos út korszerűsítését (148 km), hiszen eddig nem volt leaszfaltozva, emiatt  úgy döntöttem, hogy meglátogatom ezt a különleges helyet, mielőtt még friss aszfalt borítaná.

Szeben-ig aszfalton motorozok és itt úgy döntök terepen folytatom, letérek a főútról. Nagyon szép errefele a  táj, a környéken rendezik a világ legnehezebb enduro versenyét a ROMANIACS-ot is, nagyon beleélem magam mindaddig ameddig valami útépítők elrontják a tervemet, az út amelyen a Szebes völgyébe jutnék le van zárva, nem engednek át. Muszáj megkerülnöm és valami nagyon nehéz helyre lyukadok ki egy nagyon megpakolt motorral.


Tájkép Szeben környékén:


Egy panoráma - ugyanazok a helyek:

Valami földutakon melyek nincsenek a térképen:




Soha ne higgy a parasztoknak, amikor a helyi utakról érdeklődsz, szerintük ez egy nagyon jó minőségű út kellene hogy legyen ....



...csakhogy egy idő után az út eltűnik  :



Azt is mondták hogy egy erdőn kell áthaladjak....az erdő az megvan, de mivel hogy nincs sehol egy út vagy legalább egy ösvény az ember könnyen el tud tévedni, el is tévedtem.:

Egy idő után szerencsére találkozok valami helyi polgárokkal, akik éppen gombát szednek és elmagyarázzák, hogy jutok el arra a helyre ahova indultam.

Ezen az „úton” akadt egy kis gond a hátsó dobozzal:


Probléma megoldva egyszerűen de biztosan:



Körülbelül 50 km-t tettem meg 5-6 óra alatt, mikor végre megpillantom azt a nyavalyás falut, úgy látszik a kínlódás végét ér

Szebes völgyén folytatódik a kalndom…


2 panoráma:



Obârşia Lotrului-on megpihenek és kajálok egy jót, már annyira el voltam fáradva, hogy még az enyhe kanyarokban is alig tudtam tartani a mocit:





Tele hassal, nekimerészkedek a Transalpina-nak:

Felfele a kanyargós úton találkozok valami magyarországi motorosokkal, és itt van alkalmam megcsodálni életemben először az 1200 Super Tenere-t , sajnos elfelejtem megörökíteni, ők nem .

A későbbiekben kapcsolatba lépünk a neten és küldnek nekem egy pár képet (Bike-R's blogja):








Iezerul Muntinului & Caldarea Latoritei




Egy kís vízesés:


Urdele Hágó (2,145m tengerszint feletti magasság)







Ranca a tetőről:


Egy pár panoráma:



Responses to "Transalpina"

  1. Schumy says:

    Frumoasa tura ta :)

  2. Schumy says:

    A da...o chestie specifica motociclistilor: in 90% din poze ne apare motocicleta :))

  3. Mersi!

    ....da asa e, ai dreptate in legatura cu pozele cu motoru, ce sa faci daca ai doua hobby-uri ce se potrivesc de minune

Write a comment